Weekendafsluiting N3 richting Papendrecht tussen Rijksstraatweg en Laan der Verenigde Naties

Vrijdag 10 mei 22:00 tot maandag 13 mei 05:00

In dit weekeind wordt de N3 in de richting van Papendrecht vanaf de Rijksstraatweg tot aan de
Laan van Europa afgesloten. Er wordt gewerkt aan het vervangen van asfalt, vernieuwen van verkeerslichten en het vervangen van de openbare verlichting. Ook vinden voorbereidende werkzaamheden plaats voor het toekomstige nieuwe viaduct, zoals het aanbrengen van heipalen en het vervangen van de geleiderail. Na dit weekeinde wordt de nieuwe vrije rijstrook geopend voor rechtsaf slaand verkeer vanuit Breda (afrit 20) richting Papendrecht. De toerit richting Rotterdam is open voor het verkeer vanaf de N3 en Laan van Europa (Amstelwijck).

Meer lezen

Afsluiting afrit 20 (A16 vanuit Rotterdam naar de N3 ‘s-Gravendeel)

Boskalis Nederland voert in opdracht van Rijkswaterstaat de werkzaamheden uit voor de reconstructie van de Aansluiting A16-N3. Inmiddels zijn de werkzaamheden buiten volop bezig. Zoals u wellicht in de media heeft vernomen en/of op de gele aankondingsborden heeft opgemerkt, zal afrit 20 afgesloten zijn ivm werkzaamheden.

De afsluiting van afrit 20 (A16 vanuit Rotterdam naar de N3) zal geheel afgesloten zijn op donderdagavond 21.00 tot vrijdag 26 april 05.00 en vervolgens het gehele weekend van week 17, van vrijdag 26 april 21:00 uur tot maandag 29 april 05:00 uur.

Meer lezen

Boskalis – Inloopmiddag Project Reconstructie A16-N3

Boskalis organiseert voor het project Reconstructie A16-N3 iedere maand een inloopmiddag. Heeft u vragen met betrekking tot het project, komt u dan gerust langs, het projectteam staat u graag te woord. Wanneer:    Iedere 1e dinsdag van de maand Waar:          Boskalis keet, toegang via Rijksstraatweg thv Keerweer 60 Tijd:            13.00 -15.00

Meer lezen

Startschot voor uitbreiding camerabewaking op Louterbloemen

“We hebben een hoop bereikt. Na de revitalisatie ligt Louterbloemen er netjes bij. Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar het resultaat mag er zijn. Het bedrijventerrein is schoon, heel en veilig en met in de toekomst extra camera’s erbij slaap ik net iets rustiger”. 

Het zijn de openingswoorden van Leen de Koning, voorzitter van de BIZ én gastheer namens Autobedrijf Ames. Op dinsdag 15 januari opent hij met een mooie speech de nieuwjaarsborrel van de BIZ Louterbloemen. Een kleine dertig heren en dames vertegenwoordigen de bedrijven uit het BIZ gebied van Louterbloemen/Duivelseiland. Een goede opkomst met diverse bedrijven van zowel het bedrijventerrein Louterbloemen als bedrijven aan de ’s-Gravendeelsedijk, Duivelseiland en de van Leeuwenhoekweg.

Meer lezen

A16-N3: GEPLANDE AFSLUITINGEN

Geplande afsluitingen

Voor het project A16-N3 zijn een aantal weekendafsluitingen gepland, zogeheten SLOT’s. Deze afsluitingen zijn nodig om het nieuwe viaduct in de N3 te bouwen, om nieuwe wegen aan te sluiten en voor de reconstructie van bestaande wegen. Voor de eerste helft van 2019 zijn de volgende afsluitingen ingepland:

Meer lezen

Bedrijventerrein Louterbloemen in Dordrecht Inland Seaport geopend

Op 17 september is het volledig hernieuwde bedrijventerrein Louterbloemen in Dordrecht Inland Seaport geopend. Het bedrijventerrein is het visitekaartje van de revitalisering en upgrading van de Dordtse zeehavens. Gemeente Dordrecht en Havenbedrijf Rotterdam zijn zo’n vijf jaar geleden gestart met de grootschalige vernieuwing.
De haveninvesteringen leggen geen windeieren. De overslag van Dordrecht Inland Seaport steeg in de periode 2013 tot en met 2017 met meer dan een miljoen tot ruim 3,7 miljoen ton.

Meer lezen

Gebiedsinformatiemarkt Westelijke Dordtse Oever 2018

Rijkswaterstaat, Gemeente Dordrecht en BIZ Louterbloemen-Duivelseiland nodigen u van harte uit voor de Gebiedsinformatiemarkt Westelijke Dordtse Oever 2018 op maandag 24 september tussen 16.30 en 20.30 uur, zoals gebruikelijk in het Postillion Hotel aan de Rijksstraatweg 30 in Dordrecht.

Meer lezen

Bijeenkomst Bereikbare Drechtsteden 28 juni 2018

De grote wegwerkzaamheden in de Drechtsteden komen steeds dichterbij. Na de zomer gaat Rijkswaterstaat aan de slag met de A16/N3 en daarna volgen de andere werkzaamheden. De N3, het project met de grootste impact op onze bereikbaarheid, start het tweede kwartaal 2020. Om op tijd hiervoor gesteld te staan is Rijkswaterstaat samen met betrokken partijen al gestart met het bepalen van de aanpak en de te nemen maatregelen. Op de bijeenkomst leggen we u de plannen en de ideeën voor.

Meer lezen